3.–7. november 2025 osalesid Valgamaa Kutseõppekeskuse õpetajad Nordplus projektis „Traditional Flavours with a Modern Twist – Preserving and Reinventing Classic Recipes“.
Projekti eesmärk on tuua kokku kutsekoolide õpetajad, et uurida ja jagada Baltimaade ja Põhjamaade kulinaarseid traditsioone ning anda neile kaasaegne tõlgendus. Õpetajate mobiilsuste käigus tutvustatakse partnerite rahvusköögi roogasid, õpitakse kohalikke valmistamistehnikaid ning luuakse klassikalistest retseptidest uusi, ajakohaseid versioone.
Selle etapi fookus oli Läti köögi eri piirkondade toitudel. VKOK meeskond esitles uuendatud variatsiooni Mulgi pudrust, rõhutades lihtsate toorainete nutikat kasutust, tekstuuri tasakaalu ning serveerimise tänapäevast esteetikat. Programm Rezekne tehnikumis oli väga sisukas ja kasulik – see sidus traditsioonide hoidmise loova uuendusmeelsusega ning andis õpetajatele konkreetsed võtted, kuidas kanda pärandtoite edasi tänapäevasesse õppe- ja restoranikeskkonda. Nordplus projekt jätkub järgmiste mobiilsustega, kus keskendutakse partnerite köökide parimatele praktikatele ja ühistele õppelahendustele.
Projekti eesmärk on tuua kokku kutsekoolide õpetajad, et uurida ja jagada Baltimaade ja Põhjamaade kulinaarseid traditsioone ning anda neile kaasaegne tõlgendus. Õpetajate mobiilsuste käigus tutvustatakse partnerite rahvusköögi roogasid, õpitakse kohalikke valmistamistehnikaid ning luuakse klassikalistest retseptidest uusi, ajakohaseid versioone.
Selle etapi fookus oli Läti köögi eri piirkondade toitudel. VKOK meeskond esitles uuendatud variatsiooni Mulgi pudrust, rõhutades lihtsate toorainete nutikat kasutust, tekstuuri tasakaalu ning serveerimise tänapäevast esteetikat. Programm Rezekne tehnikumis oli väga sisukas ja kasulik – see sidus traditsioonide hoidmise loova uuendusmeelsusega ning andis õpetajatele konkreetsed võtted, kuidas kanda pärandtoite edasi tänapäevasesse õppe- ja restoranikeskkonda. Nordplus projekt jätkub järgmiste mobiilsustega, kus keskendutakse partnerite köökide parimatele praktikatele ja ühistele õppelahendustele.
Viimati muudetud 07.11.2025.