Õppimisvõimalused
Meie kool pakub õppimisvõimalust järgmistes õppevaldkondades:
* Tehnika, tootmine ja ehitus
* Tervis ja heaolu
* Teenindus
* Mittestatsionaarne üldharidusõpe
Viimati muudetud: 13.05.2022
Meie kool pakub õppimisvõimalust järgmistes õppevaldkondades:
* Tehnika, tootmine ja ehitus
* Tervis ja heaolu
* Teenindus
* Mittestatsionaarne üldharidusõpe
Õppeliik | Õppevorm |
Eeldus alustamiseks |
Õppeaeg |
kutseharidus, tase 3 |
statsionaarne, päevane õpe |
haridusnõudeta | 60 EKAP, 1 a |
Valgamaa Kutseõppekeskuses on suurepärased tingimused õppeköökides ja suurköögis, et õppida selgeks abikoka ametioskused. Eelduseks on koostöövalmidus peakoka ja köögi muu personali vahel, kõrge pingetaluvus ja valmisolek töötada ajal, mil teised puhkavad, olles sealjuures positiivse suhtumisega.
Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Abikokk eeltöötleb toiduaineid, külmtöötleb köögivilju, valmistab vastavalt juhendile lihtsamaid lisandeid ja –toite, hoiab korras töökoha, teeb puhastus- ja koristustöid, täidab enesekontrolli tegevusi, planeerib ja korraldab oma tööd. Vajalik on hea tervis, vastupidavus, tahe ja oskus töötada meeskonnas.
Vastuvõtu tingimused
Avalduse esitamine, vestluse läbimine ning nõutava haridustaseme tõendamine.
Põhiõpingute moodulid
Valikainete moodulid
Õppeköökides töötamiseks peavad õppijal olema isiklikud kokariided (jakk, püksid, põll ja müts), kokajalanõud.
Lõpetamine
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on saavutanud abikoka eriala õppekava õpiväljundid vähemalt lävendi tasemel, läbinud ettevõttepraktika ning sooritanud kutseeksami.
Õpingute läbimisel omandatav kvalifikatsioon
Õpingute lõppedes sooritab õpilane kutsekvalifikatsioonieksami „Abikokk, EKR tase 3“.
Edasiõppimise võimalused
Kokk, tase 4 või toitlustusteenindaja, tase 4 erialal Valgamaa Kutseõppekeskuses.
Võimalused tööturul
Lõpetanul on võimalik tööle asuda toitlustusteenust pakkuvates ettevõtetes (restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms) abikokana.
Kadri Vallimäe- Pähk
+372 5699 8381